Vaje

Vaje, ki jih največkrat organiziramo skupaj z Gasilskim zavododom Trbovlje so najprej teoretične ter nato praktične. Skupaj razvijamo pravo pot do uspeha, ki vodi v uspešno izpeljano intervencijo. Trudimo se, da ob koncu vsake vaje izvedemo tudi analizo, kjer skupaj predebatiramo potek vaje in poskušamo odpraviti napake.

Zadnje vaje


Vaja – 11.12.2014

V sredo in četrtek smo skupaj z Gasilskim zavodom Trbovlje na vaji ponovili stabilizacijo vozila na strehi ter boku. Ponovili nameščanje vratne opornice, nameščanje KEDa ter hitri izvlek ponesrečenca na zajemalna nosila …

[gallery link="file" columns="4" orderby="post_date"]…

Več…


Zimski Jamatlon

V soboto 6.12.2014 je v naših revirjih potekal že 2. Jamatlon. Udeležile so se ga dve ekipi. Med tekmovanjem jih je prestrašil jamski škrat Perkmadeljc, ki jim je pripravil pravi jamski krst.[gallery link="file" columns="4" orderby="post_date"]

 …

Več…


Tek v 20. nadstopje Kristalne palače

In so se pognali… V 20. nadstropje najvišje stavbe v Sloveniji, v popolni zaščitni gasilski opremi. Vsi so dosegli cilj, najhitrejša naša sta v najvišje nadstropje prisopihala v štirih minutah. Tekmovali so Janez, Jernej, Rok, Nejc, Tadej in Sandi. Ekipa tekmovalcev se zahvaljuje PGD Trbovlje – mesto za podporo. Velika…

Več…


Vaja – 26.10.2014

V oktobru smo skupaj s kolegi iz PGD Prebold-Dolenja vas-Marija reka sodelovali na skupni gasilski vaji na mejnem območju.
Scenarij je zajemal gašenje (zunanji in notranji napad) stanovanjskega objekta, tehnično reševanje (ukleščena oseba pod traktorjem), nudenje medicinske pomoči poškodovanim… osebam ter iskanje pogrešane osebe. Za bonus je poškodbo simuliral tudi gasilec…

Več…


Ognjeni fantje 2015

Operativni gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje-mesto smo se odločili, da po lanskem uspešnem projektu še enkrat izdelamo gasilski koledar.Pripravili smo barvni, trinajst listni koledar za leto 2015, krasijo pa ga podobe gasilcev med in poopravljanju nalog, v malo bolj drznem in nevsakdanjem izgledu.Letos koledar krasi 19 fantov ter dve…

Več…


Vaja – 14.10.2014

V okviru meseca varstva pred požari smo gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Trbovlje mesto sodelovali na vaji Nesreča z nevarno snovjo – bazen 2014. Kjer je v strojnici bazena prišlo do iztekanja natrijevega hipoklorida.

 

Gasilci so v 3 stopnji zaščite rešili uslužbenca bazena, preprečili iztekanje ter prečrpala nevarno snov. Gasilci…

Več…


Vaja – 4.9.2014

Na tokratni vaji je prišlo v kletnih prostorih do eksplozij plinske jeklenke, pri čemer se je na našega Jeffa vsu strop. Pri tem se je poškodovala še plinska inštalacija.

Napadalci so zaprli ventil na plinski inštalaciji z dvižnimi blazinami rešili Jeffa iz ruševin. Med tem je druga napadalna skupina pogasila požar, ki je…

Več…


Članski izlet

Med tem, ko sta se Rok in Tadej borila s časom na Fire combatu v Žireh, pa smo ostali člani odšli na izlet na Gorensko.

Izlet smo začinili s spustom po Savi Bohinjki s kanuji, paintballom ter ga zaključili z odlično Blejsko kremšnito.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Fire combat

V Žireh je potekalo gasilsko tekmovanje Fire combat. Iz našega društva sta se ga udeležila Tadej Tomšič in Rok Vozel. V svoji kategoriji sta dosegla odličen 11. čas, za kar jima iskreno čestitamo in jima želimo še obilico odličnih rezultatov.

 …

Več…


Letovanje v Poreču

Vsako leto Gasilska zveza Trbovlje omogoči letovanje otrok iz trboveljskih gasilskih društev na morju. Iz našega društva se ga je udeležilo pet otrok spremljal pa jih je mentor Marko.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Poroka Samo & Suzana

23.8.2014 je v zakonski stan prestopil še en naš član. Samo in Suzana imata družino že dalj časa, zdaj pa je napočil čas tudi za poroko.

V življenju jima želimo srečo, ljubezen in oblico razumevanja.

Več…


Poroka Uroš & Jasmina

V soboto 16.8.2014 je pred oltarjem dahnil usodni “DA” naš član Uroš Češnjevar. Njemu in njegovi ženi Jasmini želimo polno ljubezni, otroškega smeha in sreče na novi življenjski poti.

[gallery link="file" columns="4"]

 …

Več…


Fire challenge

Na najtežjem gasilskem tekmovanju na Bledu je tokrat sodelovalo tudi naše društvo. Rok Vozel je bil dovolj pogumen, da se je spopadel z ovirami in sekundami. S časom 02:21,73 se je prebil na sredino razvrstitvene tabele na 32. mesto.

Za pogum in doseže rezultat mu iskreno čestitamo.

[gallery link="file" columns="4"]

Slike: www.24ur.com

 …

Več…


Alpinistična odprava

Zavzet hribolazec in alpinist Alan Povše je 5.8.2014 dosegel Indijski vrh Stok Kangri, na višini 6125m je posnel tudi nekaj fotografi.

Za odlično in varno odpravo mu iskreno čestitamo.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Mini Fire combat

Že tradicionalno v juniju poteka tekmovanje Mini fire combat. Tekmovanje je po vzoru Fire combat le, da se pri nošenju IDA ne uporablja mask. Organizatorji vsako leto malce začinijo tekmovanje in tako je bilo tudi letos.

Več…


Dirka HRS 2014

V maju je v organizaciji PGD Mozirje ter Weber Rescue v okviru Heavy rescue Slovenija potekala prva nočna dirka HRS 2013. Tekmovanje je po vzoru tekmovanja Fire combat z nekaj dodatki oziroma spremembami. Posebnost tekmovanja pa je, da poteka ponoči.

Naše društvo so zastopale tri ekipe.

  1. ekipa v sestavi Marko Zeletel in Uroš Češnjevar,
  2. ekipa Nejc…

    Več…


Vaja – 11.4. 2014

Ponesrečenec v strugi težko dostopne Trboveljščice, je bila tema tokratne vaje. Z uporabo vrvne tehnike smo rešili našega Jeffa. Sestavili smo Tirolsko žičnico in tako rešili ponesrečenca iz struge.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Vaja – 17.4.2014

V aprilu smo skupaj z Gasilskim zavodom obnovili znanje vrvne tehnike. Reševali smo ponesrečenca, ki je obstal med balkonom. S tem smo improvizirali plezalca, ki se je zaplezal v steni …

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Vaja 30.1.2014

Mrzla, snežena ter za piko na i še nočna vaja, kjer smo ponovili delo s Tirforjem, dvižnimi blazinami in ob koncu iznos ponesrečenca iz vozila. Poskrbeti smo morali tudi za reflektor saj je bila predpostavka vaje, da se izvaja na terenu nedostopnem za težko gasilsko vozilo.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Vaja – 18.1.2014

Tudi ogled dovoznih in prevoznih poti spada med redne preventivne preglede. Tako, smo tokratno vajo začeli z ogledom zaselka Knezdol, ki je po površini največji v naši občini po raztresenosti hišnih številk pa tudi najbolj problematičen.

Vmesni postanek smo imeli na kmetiji Zupan, kjer smo si ogledali pravilno ter hitro odpenjanje živali v primeru…

Več…


Vaja – 9.1.2014

Kot intervencija je nenapovedano zapiskal pozivnik, ki je klical na tokrat nenapovedano vajo. Prometna nesreča vozila, ki se je ob trku vnelo.

Na vajo smo izvozili z dvema voziloma in šestimi gasilci. Po pogasitvi hudega požara na vozilu, smo morali rešiti še ukleščeno osebo ter jo primerno oskrbeti.

Več…


Vaja – 29.11.2013

Na tokratni vaji smo ponavljali pravilno nameščanje vratne opornice, imobilizacija poškodovane osebe na zajemalna nosila z uporabo kocke, imobilizacija poškodovane osebe v stoječem položaju …

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Regijsko tekmovanje v kvizu

V soboto, 26.10.2013 smo se z dvema mladinskima ekipama udeležili regijskega gasilskega kviza, ki je potekal v Hrastniku. Ekipa v sestavi Nejc Povše, Domen Majdič in Tajda Železnik so pometli z vso konkurenco, druga ekipa v sestavi Tajda Kosem, Jan Macele in Petra Macele pa so osvojili odlično tretje mesto.…

Več…


Vaja 27.10.2013 – Požar lovske koče na Podmeji

Ob 11. uri smo bili obveščeni o požaru kurilnice ter garaže v lovski kočni na Podmeji. Zaradi mejnega območja, je vodja intervecije ukazal aktivirati tudi sosednje društvo PGD Prebold. Seveda je bila samo vaja.

Tako kot vsako leto v mesecu oktobru, s sosednjim društvo PGD Prebold, priredimo skupno vajo v kateri se…

Več…


Vaja 11.10.2013

Nesreča pri pretakanju klora na letnem kopališču je bila tema tokratne vaje. Napadalci v plinotesnih oblekah so uspešno rešili tri ponesrečence, napadalci v 2. stopnji zaščite so skrbeli za dekontaminacijo, osteli gasilci pa so skrbeli za pomoč ter podporo napadalcem.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Regisjko tekmovanje

Na regijskem tekmovanju, ki je potekalo v soboto 28.10. so barve našega društva zastopali mladinci ter veterani.

Mladinci so ob začetniški napazlivosti organizatorjev, morali vajo ponavljati. Kljub temu so slavili s prvim mestom.

V kategoriji veteranov, so naši fantje zasedli odlično drugo mesto.

Zahvaljujemo se vsem mentorjem ter ekipi, ki je pomagala pri…

Več…


Vaja 25.6.2013

Odločili smo se, da bomo na vajah med poletno pripeko večji povdarek dali vrvni tehniki.

Prvi del vaj je potekal danes v prostorih društva ter Gasilskega zavoda Trbovlje. Učili smo se prehod iz dviga v spust ter nazaj v dvig s škribčevjem v razmerju 3:1 ter tako imenovanim “Švicarjem” v razmerju 5:1.

[gallery link="file"…

Več…


Vaja 20.6.2013

V četertek 20.6. smo skupaj z gasilci Gasilskega zavoda sodelovali na vaji tehničnega reševanja ob prometni nesreči. Namen vaje je bil testiranje in uporaba novega hidravljično reševalnega orodja, ponovitev pravilnih taktičnih postopkov ter manevrov ob prometni nesreči vozila na boku ter strehi.

Ob temparaturi 35°C, pa so bila na preizkušnji tudi naša…

Več…


Regijsko tekmovanje v orientaciji

V soboto 15.6.2013 je na Dobovcu potekalo regijsko tekmovanje v orientaciji.

Naše barve je zastopala ekipa pionirk mladincev ter ekipa mladink. Pionirke ter mladinci so zasedli prvo, mladinke pa drugo mesto.

Odličnih rezultatov pa ne bi bilo brez požrtvovalnih mentorjev Sandija ter Marka.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Tečaj za vodjo skupine

Tečaj za vodjo skupine, ki ga je organizira Gasilska zveza Trbovlje se po napornih urah teorijie ter vajah končuje. Iz našega društva so se ga udeležili Nejc, Marko ter Matjaž.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Vaja 15.4.2013

Prostor poln dima, nedostopnost ter hitrost širjenja požara sta do dobra namučila gasilce na tokratni vaji.

Požar v kletnih prostorih, širjenje gostega dima po stopnišču bloka in reševanje stanovalcev je od napadalcev zahtevalo nadčloveške napore. Za nameček sta se poškodovala še dva gasilca, seveda samo na vaji.

[gallery link="file" columns="4"]

 …

Več…


Tečaj vročega treninga

Eden izmed temeljnih usposabljan gasilcev je tečaj vročega treniga. V pretekljih dneh sta se ga udeležila Matjaž ter Marko.

Nekaj spodnjih slik je iz priprav na tečaj.

[gallery link="file" columns="4"]

 …

Več…


Vaja – 7.3.2013

Na tokratni vaji smo obnovili znanje stojništva pri uporabi motorne brizgalne Ziegler 8/8. Pripravniki so se preizkušali v funkcijah napadalcev, za konec smo jih nagradili s pravim gasilskim krstom.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Vaja – 27.2.2013

Huda poškodba ponesrečenca ter nedostopni teren sta narekovala tempo naslednje vaje. Ponesrečenca je bilo potrebno s pomočjo tako imenovane “Tirolske žičnice” pripeljati na drugo stran potoka.

Vaja, kjer je potrebna oblica znanja vrvne tehnike ter večja količina opreme.

[gallery link="file" columns="4"]

 

 …

Več…


Vaja – 18.2.2013

Prometna nesreča je edinstvena intervencija, vsaka je drugačna od prejšnje. Na tokratni vaji smo obravnavali zavarovanje kraja nesreče proti naletno, proti požarno, stabilizacijo vozila ter iznos ponesrečencev na več načinov.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Vaja – 14.2.2013

Imobilizacija ponesrečencev zahteva izurjene gasilce oziroma posredovalce. Ker tega znanja ni nikoli preveč, smo tokrat ponavljali namestitev steznika za imobilizacijo hrbtenice pri zavestni osebi oz. KED ter hitri izvlek ponesrečenca na zajemalna nosila.

[gallery link="file" columns="4"]

 …

Več…


Vaja – 6.2.2013

Dva kompleta tirforja, dvižne blazine ter nepogrešljivi Jeff. to je oprema, ki smo jo uporabili na današnjih vajah. S tirforji smo varovali vozilo pred prevernitvijo z dvižnimi blazinami pa smo vozilo rahlo prevzdignili in potegnili Jeffa izpod vozila.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Osnovni tečaj za gasilca

Osem novih pripravnikov našega društva je danes zaključilo osnovni tečaj za gasilca. Polni novih spoznanj se podajajo na to čudovito pot gasilstva.

V galeriji je nekaj slik iz zadnjega dneva vaj.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Vaja – reševanje ponesrečenca

Nesreča nikoli ne počiva, ta rek velja tudi za našega Jeffa, spet potrebuje našo pomoč. Predpostavka tokratne vaje je bila reševanje ponesrečenca s koritastimi nosili s pomočjo nosil ter vrvne tehnike.

[gallery link="file" columns="4"]

 …

Več…


Osnovni tečaj za gasilca

Člani štirih društev naše zveze (PGD Klek, PGD Čeče, PGD Dobovec in PGD Trbovlje mesto) so se danes praktično usposabljali za osnovni tečaj za gasilca v prostorih PGD Trbovlje mesto ter Gasilskega zavoda Trbovlje.

[gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Nove obleke Deva Tiger

Dočakali smo jih, nove obleke namreč Deva Tiger![gallery link="file" columns="4"]…

Več…


Vaja – IDA, stolp

Na stolpu se je odvijala druga letošnja vaja s predpostavko gašenja kletnih prostorov ter reševanja treh v stanovanju ujetih in poškodovanih oseb iz višjih nadstropji z uporabo vrvne tehnike ter koritastih nosili.

Pred pričetkom vaje smo ponovili curke, gibanje ter hojo po stopnicah v zadimljenih prostorih.

[gallery link="file" columns="4"]

 …

Več…


Vaja – pnevmatika

Tokrat smo si za temo izbrali pnevmatiko. Preizkusili smo tesnilne čepe, tesnilne blazine ter dvižne blazine.

Na vaji so nas obiskali kolegi iz PGD Dobovec.

[gallery link="file"]…

Več…


Vaja – reševanje iz jaška

Z uporabo vrvne tehnike ter škribčevja smo rešili ponesrečenega Jeffa, ki je padel v ješek.

[gallery]

 

  …

Več…


Vaja IDA

Ena izmed rednih vaj v oktobru je bila tudi vaja z uporabo izolirnega dihalnega aparata. Vaja je potekala tako, da smo se najprej splazili skozi jašek dolg 100m do kleti, čez klet nazaj na površino, kjer je bilo potrebno skočiti čez oviro, nato prenesti 70kg težko lutko, na koncu pa…

Več…


Državno preverjanje ekip prve pomoči ter civilne zaščite

6.10.12 se je v Ljubljani odvijalo državno preverjanje ekip prve pomoči ter civilne zaščite. Gasilska ekipa prve pomoči občine Trbovlje je dosegla 11. mesto.

[gallery link="file"]

 

 

 

 

 

 …

Več…


Občinsko tekmovanje prineslo zlato

V soboto 30.6. so se člani A, članice A starejši gasilci pomerili na gasilskem občinskem tekmovanju na poligoni AMD na Kipah. Članice B so zaradi mlajših gasilk v desetini nastopale kot Članice A.

 

Kljub hudi vročini so tekmovalci pokazali svoje pridobljeno znanje, natančnost ter…

Več…


Gasilska ekipa prve pomoči

S prihodom toplejših ter daljših dni smo se člani enote za prvo pomoč zopet začeli pripravljati na regijsko tekmovanje, ki bo v maju. Pričakujemo zmago ter ponovno udeležbo    na državnem tekmovanju.

Vaje so ob četrtkih in petkih od…

Več…


Vaja razrez vozila

V sredo, 28. marca 2012, je ob 16.00 uri potekala vaja razrez vozila. Scenarij vaje je načrtoval prometno nesrečo osebnega vozila, v kateremu je bila ena oseba vkleščena. Ob trku se je vozilo prevrnilo na streho,…

Več…